21. 3. 2016

 FM Logistic získala Spear Logistics, významného predstaviteľa indického logistického trhu

Medzinárodná skupina FM Logistic sa stala väčšinovým akcionárom spoločnosti Spear Logistics, jedného z popredných poskytovateľov logistických služieb v Indii. Akcie boli získané od súkromného investora, ktorý ich vlastnil od roku 2009. Obe spoločnosti tak spoja svoje silné stránky za účelom poskytovania optimálnych služieb pre svojich zákazníkov na indickom trhu.
FM Logistic a Spear Logistics budú spoločne pracovať v strategických sektoroch ako je e-commerce, telekomunikácie, obchodné reťazce, spotrebiteľský tovar, priemysel a automobilový priemysel. Ako kľúčoví teritoriálni hráči, obe spoločnosti zdieľajú rovnaké ciele: spokojnosť zákazníkov a prevádzková dokonalosť.
Spear Logistics sa riadi medzi popredných 5 poskytovateľov logistických služieb v Indii. Kombinácia jej výbornej povesti a odbornej znalosti FM Logistic vytvára strategickú alianciu v srdci indického trhu. 

Uznávaná národná značka
Spear Logistics bola založená v roku 2001. Je popredným poskytovateľom logistických služieb s výnosom 18 miliónu eur (stav ku koncu finančného roka v marci 2016). Spoločnosti poskytujú širokú škálu služieb: skladovanie, distribúcia, riadenie dopravy a služby s pridanou hodnotou ako je napríklad co-packing.
So svojimi 1 600 zamestnancami, pôsobí Spear Logistics celkovo 75 skladoch v 23 mestách v 12 štátoch: Mumbai, Nové Dillí, Pune, Hyderabad, Ahmedabad, Bangalore, Chennai, Nagpur, Kalkata... Tento logistický operátor disponuje skladovacou plochou o rozlohe 270 000 m² a spolupracuje s približne 100 obchodnými partnermi v oblasti poskytovania služieb dopravy a distribúcie. Vďaka schopnostiam a zručnostiam svojich odborných tímov sa Spear Logistics stala kľúčovým hráčom oceneným niekoľkými cenami za svoju prevádzkovú dokonalosť (tri ceny získané v roku 2015, vrátane ocenenia ako spoločnosť roka udelená Indickým Inštitútom Riadenia (Materiálu).

Medzinárodný hráč schopný predvídať potreby rozvíjajúcich sa krajín

V súlade so svojim strategickým plánom "Ambícia 2022", podporuje FM Logistic rast svojich klientov kvôli rozširovaniu do nových oblastí v rýchle sa rozvíjajúcich krajinách: príkladom je zahájenie aktivít v Číne v roku 2005 a akvizícia v Brazílii v roku 2013.
V roku 2015 zaznamenalo indické hospodárstvo 7% nárast. Do roku 2030 sa stane najväčším spotrebiteľským trhom a treťou najväčšou ekonomikou sveta. Naviac, indický logistický trh je na prahu nebývalej reorganizácie a konsolidácie, na čele s nastávajúcou harmonizáciou daňového zákona týkajúceho sa tovarov a služieb (GST) a rýchlym rozvojom e-commerce.
V tejto súvislosti predstavuje táto krajina skutočný odrazový mostík a mimoriadnu príležitosť pre rozvoj FM Logistic v Ázii.

Spojenie schopností
Okrem svojich hlbokých znalostí rôznorodosti a zložitosti indického trhu, prináša Spear Logistics i celoštátne pokrytie a klientelu, ktorá zahŕňa popredné národné a medzinárodné spoločnosti. S ohľadom na túto skutočnosť, bude súčasný manažérsky tím Spear Logistics pokračovať vo vedení spoločnosti. Jeden zo zakladateľov, pán Gautam Dembla, zaujme pozíciu generálneho riaditeľa.

FM Logistic do tohoto partnerstva prináša spoločne so svojou povesťou a svojou medzinárodnou sieťou aj svoje precízne pracovné nástroje a najnovšie logistické technológie.

FM Logistic a Spear Logistics spoločne pripravia podklady pre implementáciu logistických plánov, ktoré budú v súlade s harmonizáciou daní. Tento projekt povedie k vytvoreniu regionálnych distribučných centier, ktoré budú FM Logistic a Spear Logistics riadiť z multi-klientných platforiem, ktoré budú vystavené v blízkosti hlavných indických miest.

“Táto aliancia schopností nám umožní ponúknuť našim klientom globálne a spoľahlivé služby – od skladovania po dopravu a distribúciu, naprieč všetkými distribučnými kanálmi vrátane e-commerce, pre priemysel a obchodné reťazce a všetky ich sektory“, hovorí Gautam Dembla, generálny riaditeľ Spear Logistics.
« Vďaka akvizícii Spear Logistics integrujeme spoločnosť významných logistických odborníkov », hovorí Jean-Christophe Machet, Prezident FM Logistic. « Tieto nové tímy predstavujú mimoriadny prínos pri plnení požiadaviek našich zákazníkov, popredných výrobcov rychloobrátkového tovaru.»

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9490926

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.