Názov: Vývoj balenia a kvality tovaru
Autor: doc. Ing. Igor Kačeňák, CSc.
Zdroj: Nová ekonomika, 3/2004, str. 71-77
Vydavateľ: OF EÚ Bratislava
ISSN: 1336-1732
Jazyk: Slovenský
Anotácia: Článok poukazuje na nové prístupy k vývoju obalov potravín s prihliadnutím na požiadavky častí reťazca od výroby k spotrebiteľovi. Definuje desať základných požiadaviek spotrebiteľov, ktoré by mal rešpektovať vývoj obalov v budúcnosti. Konfrontuje zavedené spôsoby balenia (vákuové, aseptické) s možnosťami uplatnenia aktívneho a inteligentného balenia.
Kľúčové slová: aktívne balenie, inteligentné balenie, vákuové balenie.
Spracoval: Ing. Margaréta Striššová, Žilinská univerzita, FPEDAS, katedra ekonomiky
Zaradené: október 2004