27. 6. 2019

Gothenburg Stock PhotoDachser Air & Sea Logistics spúšťa svoje služby vo Švédsku

Dachser Air & Sea Logistics vstupuje na švédsky trh a otvára pobočku pre leteckú a námornú nákladnú prepravu v Göteborgu.

„Dachser Air & Sea Logistics Švédsko je pre nás ďalšou investíciou do našej celosvetovej siete leteckej a námornej nákladnej prepravy, ale aj spôsob, ako si upevniť pozíciu na škandinávskom trhu,“hovorí Jochen Müller, COO, Air & Sea Logistics. Do tejto chvíle mal Dachser pobočky pre leteckú a námornú prepravu v Dánsku a Fínsku. „Vďaka novej pobočke v Göteborgu môžeme aj našim švédskym zákazníkom ponúknuť cestu na celosvetový trh prostredníctvom Dachser,“ dodáva Müller. Portfólio ponúkaných služieb zahŕňa všetku leteckú, námornú i pozemnú prepravu vo svete a taktiež preclenie tovaru a jeho skladovanie.

 

Na novej pobočke v Göteborgu zamestnáva Dachser osem ľudí a do budúcnosti tu plánuje mať 20 odborníkov na leteckú a námornú dopravu. Göteborg je druhé najväčšie švédske mesto a zároveň najväčší exportný prístav v severnej Európe. Mesto je napojené na európsku diaľničnú sieť a leží priamo na jednej z najdôležitejších severojužných spojníc medzi Švédskom a Nórskom.

V spolupráci so švédskou organizáciou pozemnej dopravy, ktorá má vo Švédsku štyri pobočky, môže teraz Dachser ponúknuť jej súčasným aj potenciálnym klientom kompletné portfólio logistických služieb.

Anna Bergdahl, riaditeľka novej pobočky pre leteckú a námornú prepravu vo Švédsku, je skúsenou manažérkou logistiky. „Z dlhodobého hľadiska posilní prepojenie s pozemnou prepravou našu pozíciu silného poskytovateľa logistických služieb v oblasti Škandinávie a umožní nám poskytovať našim zákazníkom komplexné služby,“ hovorí Bergdahl, Country Manager, Dachser Air & Sea Logistics Sweden.

Dachser Air & Sea Logistics otvoril v roku 2018 pobočku už v dánskom Kolding. V Dánsku má Dachser Air & Sea Logistics pobočky v Kodani a Kolding, vo Fínsku v Helsinkách a na ďalších troch miestach.