15. 1. 2019

 Prologis na vysoký trhový dopyt odpovedá výstavbou dvoch nových budov v Parku Bratislava
Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že dokončil výstavbu dvoch nových špekulatívnych budov s celkovou plochou 25 300 metrov štvorcových vo vyhľadávanom parku Prologis Park Bratislava.

V rámci výstavby vznikli:

  • Budova 14 s plochou 9 800 metrov štvorcových, z ktorých je už 2 700 metrov štvorcových vopred prenajatých maloobchodníkovi s elektronikou – spoločnosti Electronic Star a 2 900 metrov štvorcových spoločnosti Blitshtein Trading, distribútorovi potravín na hlavné trhy strednej a východnej Európy.
  • Budova 20 s plochou 15 500 metrov štvorcových.

Nové budovy ponúknu zákazníkom udržateľné aj nadštandardné prvky. Budova 14 je prvým projektom Prologis, ktorého strecha je z časti pokrytá solárnymi panelmi. Inštalácia solárnych článkov je súčasťou globálnej iniciatívy spoločnosti v oblasti ESG (zahŕňajúcej ekologické, sociálne a korporátne aspekty), vďaka ktorej sa podarilo zvýšiť solárnu kapacitu celosvetového portfólia Prologis na 175 megawattov. Budova 20 ako úplne prvá v parku dosahuje svetlej výšky 12 metrov. Obe budovy ponúkajú pre Prologis teraz už štandardné LED osvetlenie, ktoré je inštalované v 74 percentách priestorov parku, inteligentný merací systém aj podporu špičkového nepretržitého zákazníckeho servisu.
Po dokončení týchto dvoch nových stavieb poskytuje park viac ako 386 000 metrov štvorcových logistických priestorov a 58 000 metrov štvorcových pôdy pre potenciálny ďalší development.

„Podrobne sledujeme vývoj na trhu, ktorý sa vyznačuje výrazným nárastom cien nájomného aj dopytu po špekulatívnych logistických priestoroch, ako sú práve dve nové prvotriedne budovy vo vyhľadávanej lokalite Prologis Park Bratislava, nášho najväčšieho parku v strednej a východnej Európe. Ten je vďaka svojmu umiestneniu taktiež ideálnym distribučným uzlom ako pre domácu, tak medzinárodnú logistiku,“ uviedol Martin Stratov, riaditeľ pre development a leasing spoločnosti Prologis na Slovensku.
Prologis Park Bratislava je situovaný 24 kilometrov východne od centra Bratislavy, 2 kilometre od Senca a 16 kilometrov od medzinárodného letiska.
Vďaka aktívnemu pôsobeniu v štyroch krajinách regiónu a portfóliu s celkovou rozlohu 4,5 milióna metrov štvorcových je Prologis popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v strednej a východnej Európe (k 30. septembru 2018).